Over Giclées.

De Certified Art Giclée, een betaalbaar kunstwerk.

Een Giclée heel is iets heel anders dan bijvoorbeeld een in een grote oplage gedrukte poster.
De oplage van een artgiclée is vaak maar één enkel exemplaar. Ook worden ze wel in een zeer beperkte oplage gemaakt: de zgn. Limited editions. De Giclée kunstdruk is een nieuw en eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars worden gesteld.

Een fijnschilder kan maar een beperkt aantal schilderijen produceren, het maken hiervan is nu eenmaal zeer arbeidsintensief. De prijs van dit soort schilderijen ligt over het algemeen dan ook hoger dan van andere werken. De Certified Art Giclée is een goed en betaalbaar alternatief. Een kunstwerk van de hoogst mogelijke kwaliteit – dichterbij het origineel kan niet – in een beperkte oplage, gesigneerd door de kunstenaar en met levenslang kleurbehoud. Voorzien van het kwaliteits keurmerk Certified Art Giclée en met een gesigneerd certificaat.

Zo komt een Certified Art Giclée tot stand.

Giclée komt van het Franse werkwoord ‘gicler’ wat stralen of vernevelen betekent. Bij deze techniek worden met hoogwaardige inkten, verschillende kleurlagen aangebracht op canvas of speciaal art papier. Vroeger kon dit alleen met o.a. etsen, zeefdrukken en litho’s. Het maken van Certified Art Giclée kunstdrukken begint met het digitaliseren van het origineel, met een zeer speciale reproductiecamera. Hierna wordt door middel van kleurconversie en proofing zo dicht mogelijk naar het origineel toegewerkt. Vanuit dit bestand wordt een gelimiteerde oplage gemaakt.

Een Giclée wordt per stuk vervaardigd en niet via een massa productieproces. Het materiaal is zuurvrij en wordt met de beste lichtechte inkten in een zo hoog mogelijke resolutie geproduceerd. De giclées zijn voorzien van een vernis of een krasbestendige UV- Topcoating en kunnen in combinatie met de gebruikte inkten, papier en canvassoorten tot wel 300 jaar meegaan.